img_0572.jpg

U subotu, 23. marta, u 20h, izvodi se predstava Javno negodovanje (Hue and Cry), irske spisateljice Dirdre Kinahan. Scena Carina se nalazi u ulici Narodnih heroja 30, II sprat. Najbrži prevoz iz grada je autobus 65. Rezervacije mesta možete izvršiti preko adrese burainadiranje@gmail.com i broja telefona 065 28 74 809 Ulaznice se ne naplaćuju, već se ostavlja prilog po želji.

Kratak opis: Demjan slučajno na ulici saznaje za smrt oca i dolazi u svoj nekadašnji stan. Njegov rođak Kevin je poslat da ga na fin način izbaci pre nego što se rodbina vrati iz paba. Komad se bavi načinima pomoću kojih je moguće prevazići tugu kada se izgube najbliži, ali i mnogim drugim međuljudskim odnosima u današnjem svetu. Uz mnogo reči o fudbalu i savremenom plesu u današnjem Dablinu, komad nam otkriva naš sopstveni svet – svet gubitnika i pobednika, ali i smrti koja nas još jedino sve čini jednakima, u bolu.
Demian – Rade Ćosić
Kevin – Vladimir Tešović

O autorki
Dirdri Kinahan je irska dramska spisateljica iz Dablina, čiji komadi se s uspehom izvode svuda u svetu. Po prvi put na sceni “Carina”, možete pogledati njen komad Hue and Cry/Javno negodovanje u prevodu Đorđa Krivokapića.

Advertisements

~ by scenacarina on March 21, 2013.

 
%d bloggers like this: